ДГ Мир
Детска градина в град Пловдив

Дърво на мира

и 

Станaхме част от Седмицата на мира: 21-27 септември 2023 г.
Изразихме своята съпричастност към идеята за световен мир.

Всяка година на 21 септември светът отбелязва Деня на мира, обявен от Общото събрание на ООН за ден в подкрепа на идеалите на всеобщия мир.

Призивът на ООН, съдържащ се в резолюция на ООН А/RES/36/67, кани публични институции, училища, медии и организации с идеална цел да празнуват Международния ден на мира на ООН всеки 21-ви септември.

В България вече трета поредна година ще се проведе Седмица на мира, по време на която, не тичането е основен елемент, а вниманието към идеята за мир на локално ниво и по-скоро с проява на идеята със събития които да вдъхновят и насърчат към действието за един по-добър и мирен свят.

Пробегът на мира  е организация от международна доброволческа мрежа - хора, вдъхновени от визията за свят, изпълнен с мир и хармония. Координаторите от съответните страни си сътрудничат тясно с правителствени и неправителствени организации, с училища, детски градини и спортни клубове.

Станахме част от Седмица на мира с добра воля и малко въображение.  Напомнихме на себе си и хората около нас,  за важността на мира, който не бива да се приема за даденост.  Отделихме време и да помислим не само за външния мир, но и за вътрешния мир, който се проявява като душевен мир, добро настроение, радост от живота, хармония с природата и баланс във всяка област .

Към галерията:

ДГ "Мир", гр. Пловдив, участва в световна инициатива!

 Линк към галерия в сайта на Пробега на мира -->

Дърво на мира - Изображение 1